Kontaktné informácie

EUJUICERS, s.r.o.


Šalviová 5042/2
945 01 Komárno

Telefón: +421 357 725 090
Mob. telefón: +421 908 788 028

IBAN: SK5211000000002940005548
Zod. osoba: Roman Palacka

Prevádzka

Šalviová 5042/2,
945 01 Komárno

Email: sk@eujuicers.com

Otváracia doba
Po - Št 8.00 - 12.00h / 13.00 - 16.00h
Pia 8.00 - 13.00h
So - Ne -zatvorené-

Sušenému mäsu dodá šmrnc správna marináda. Máme pre vás 3 osvedčené recepty

15.3.16

2 S worcestrom alebo s limetkou? Pri príprave sušeného mäsa jerky máte na výber mnoho spôsobov, ako ho ochutiť. V nasledujúcom článku vám prinášame 3 tipy, ktoré vám určite zachutia.

Príprava marinád je úplne jednoduchá. Stačí všetky ingrediencie zmiešať. Do marinády potom namočte pripravených 450 gramov mäsa. Zakryte nádobu a dajte ju do chladničky na 12 hodín.


1. Tip: worcestrová marináda

Worcesterská omáčka pochádza z Veľkej Británie a má jemne pálivú chuť. Spolu so sójovou omáčkou dodajú sušenému mäsu výraznejšiu chuť .

Ingrediencie:

  • 1 dcl sójovej omáčky,
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky,
  • 2 vymiešané strúčiky cesnaku,
  • hrubo mleté ​​trojfarebné korenie.

1

2. tip: Limetková marináda

Ak máte radi trochu exotiky, vyberte limetkovú marinádu, ktorá je inšpirovaná ázijskou kuchyňou.

Ingrediencie:

  • vymiešané strúčiky cesnaku,
  • nastrúhaný zázvor,
  • šťava z limetiek,
  • morská soľ.



3. tip: Western BBQ

Omáčka BBQ je jedným zo základov americkej kuchyne a nesmie chýbať pri žiadnom grilovaní. Skvele ňou ochutíte aj sušené mäso.

Ingrediencie:

  • 1 lyžička soli,
  • 3 lyžice hnedého cukru,
  • ¼ lyžičky čierneho korenia,
  • ⅓ červeného vínneho octu,
  • ⅛ lyžičky cayenne,
  • 1 lyžička sušenej cibule,
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku,
  • 1 lyžička sušenej horčice.

Pre milovníkov pálivého


3

Mnoho ľudí má rado jerky pálivé a tak si ho ochucujú chilli alebo väčším množstvom korenia. Ale pozor - neprežeňte to. Uvedomte si, že korenie neprechádza varom a tak jeho chuť zostane veľmi výrazná.




Príprava jerky je v sušičkách Excalibur z USA jednoduchá. Naviac sa nemusíte báť, že marináda alebo šťava z mäsa zatečie do motora. Ten je umiestnený po strane, a preto nič také nehrozí.




Prečítajte si tiež:

Košík
Váš košík je prázdny

O sušení

Sušenie potravín pochádza zo starovekých čias, kedy bolo nutnou potrebou a nie kulinárskou lahôdkou. Moderné metódy uchovávania potravín prostredníctvom chladenia, zmrazenia, konzervovania alebo pasterizácie túto starovekú metódu sušenia potravín takmer vytlačili z nášho podvedomia. Cez všetky naše technológie skladovania potravín však zostáva sušenie jedným z najviac výživným, bezpečným, úsporným a chute zachovávajúcim spôsobom konzervácie potravín.

Ďalšie užitočné odkazy: Vodné Filtre | Odšťavovače | Obilné mlynčeky