Kontaktné informácie

EUJUICERS, s.r.o.


Šalviová 5042/2
945 01 Komárno

Telefón: +421 357 725 090
Mob. telefón: +421 908 788 028

IBAN: SK5211000000002940005548
Zod. osoba: Roman Palacka

Prevádzka

Šalviová 5042/2,
945 01 Komárno

Email: sk@eujuicers.com

Otváracia doba
Po - Št 8.00 - 12.00h / 13.00 - 16.00h
Pia 8.00 - 13.00h
So - Ne -zatvorené-

Recepty

Banánovo-orechová placka


Dobrý deň,

sušičku Excalibur som dostala ako darček, a pretože som s ňou veľmi spokojná, rozhodla som sa podeliť o veľmi jednoduchý a chutný recept. Všetko, čo je potrebné, je niekoľko prezretých banánov a orechy. V mixéri som si na drobné kúsky rozmixovala hrsť mandlí, hrsť nesolených arašidov a hrsť lieskových orechov. Potom som k nim pridala štyri prezreté banány a všetko rozmixovala na kašu. Takto rozmixovanú zmes som rovnomerne rozotrela na nelepivú sušiacu vložku do výšky okolo pol centimetra. Placku som sušila pri 55 stupňoch asi 11 hodín a výsledok bol vynikajúci. Pochutnala si celá rodina. Sušíme tiež jablká z našej záhrady a sušičku Excalibur si nemôžem vynachváliť.

Rúžena Č.
Ostrožská Nová Ves



Vegánska pizza podľa supermodelky a herečky Carol Alt


pizzaPizza korpus

  • 1 hrnček mletých ľanových alebo chia semienok
  • 2 polievkové lyžice sušenej cibule
  • 5 hrnčekov hrubo nasekanej zeleniny (obľúbené kombinácie sú uhorka + brokolica, fenikel + brokolica, cuketa)
  • 2 hrnčeky namočených vlašských alebo pekanových orechov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica + 1 lyžička čerstvej šťavy z citróna
  • 2-4 kvapky tekutej stévii alebo 1 lyžica + 1 lyžička surového medu
  • 1 lyžička morskej soli podľa chuti
  • 1/4 hrnčeka čerstvých lístkov bazalky
  • Vystačí na dva korpusy o priemere 20 cm.

Obľúbená paradajková omáčka "Mama Tanya"

  • 3/4 hrnčeka slnkom sušených paradajok
  • 1 veľká zrelá paradajka, zbavená semienok, nahrubo nakrájaná
  • 1 malý strúčik cesnaku, podľa chuti
  • malá hŕstka lístkov bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 lyžička talianskeho korenia alebo pizza korenie
  • 4 cm dlhý kúsok čerstvého zázvoru, očistený a pokrájaný
  • štipka kajenského korenia
  • 3 až 4 lyžice zastudena lisovaného olivového oleja
  • 2 lyžice vykôstkovaných, slnkom sušených olív
  • morská soľ
  • Vystačí na cca 2 hrnčeky

Zálievka "Mama Claire"

  • 1/4 hrnčeka surového vínneho octu
  • 1/2 hrnčeka zastudena lisovaného olivového oleja
  • 2 lyžičky surového sirupu z agáve, surového medu alebo kokosového sirupu
  • 1 lyžica čerstvej šťavy z citróna
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky sušenej cibule
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • Vystačí na 3/4 hrnčeka

Šalát na pizzu

  • 1 hlávka rímskeho šalátu alebo hlávkového šalátu
  • 1 alebo 2 stredne veľkých paradajok, zbavených semienok a pokrájaných, podľa chuti
  • 1/2 stredne veľkej červenej cibule, na tenké plátky
  • 1/4 hrnčeka slnkom sušených, vykôstkovaných a nakrájaných olív

Korpus - postup:

Zmiešajte mleté ľanové semienka so sušenou cibuľou v stredne veľkej mise a nechajte bokom. Do mixéra dajte pokrájanú zeleninu, orechy, cesnak, citrónovú šťavu, stéviu a soľ a zmixujte dohladka. Počas mixovania niekoľkokrát zotrite steny stierkou. Pridajte bazalku a ďalej mixujte, kým nebudú v zmesi len malé kúsky bazalkových lístkov. Pridajte ľanové semienko so sušenou cibuľou a opäť dobre premiešajte. Polovicu vzniknutého cesta rozotrite do tvaru kruhu s priemerom cca 20 cm na sušiacu tácku so sušiacou vložkou Paraflexx®. Hrúbka cesta by mala byť cca 1 cm. Postup opakujte s druhou polovicou cesta na ďalšej tácke. Umiestnite do sušičky na 6 až 8 hodín (alebo cez noc) pri 41 ° C. Preklopte korpus na sušiacej tácke (bez vložky Paraflexx®) a pokračujte v sušení, až kým nedosiahnete žiadanú chrumkavosť (2 - 8 hodín, alebo aj dlhšie pre väčšiu chrumkavosť).

Omáčka - postup:
Zatiaľ čo sa korpus suší, pripravíme si omáčku: V stredne veľkej mise namočte sušené paradajky do vody tak, aby boli celé potopené, po dobu 1 hodiny, alebo až zmäknú. Do mixéra vložte sušené paradajky, vodu z nich, čerstvé paradajky, cesnak, bazalku, oregano, pizza korenie, zázvor a kajenské korenie a zmixujte dohladka. Postupne prilievajte olej a opäť premiešajte. Pridajte olivy, nechajte v mixéri posekať nadrobno, dochuťte soľou.

Zálievka - postup:
Všetky ingrediencie dajte do pohára s viečkom, zatvorte a dobre pretrepte, aby sa prísady spojili.

Šalát - postup:
Zmiešajte šalát, paradajky, cibuľu a olivy v mise, prelejte zálievkou a dobre premiešajte.

Naplnenie korpusu:
Na korpus rozotrite paradajkovú omáčku a pokryte šalátom. Nakrájajte a servírujte.

  • Vystačí na 2 - 4 porcie

Rady a tipy:
Samotná príprava cesta na korpus trvá necelých 30 minút, ale vzhľadom k dlhej dobe sušenia a namáčania orechov, je potrebné isté plánovanie vopred. Najlepšie je pripraviť si korpus už jednu noc vopred, v noci sušiť jednu stranu, potom korpus otočiť a ísť do práce. Keď sa vrátite, je hotovo, korpus bude už poriadne chrumkavý. Ak máte radšej mäkšie, môžete začať ráno, korpus tak bude hotový k večeru. Aj omáčku si môžete pripraviť deň vopred. Odporúčame pripraviť rovno dvojitú dávku a polovicu po usušení zmraziť. Potom, kedykoľvek dostanete chuť na pizzu, stačí ju rozmraziť v sušičke. Ak celú pizzu naraz nezjete, rozkrájajte na kúsky len samotný korpus a nechajte každého, aby si svoju porciu dozdobil sám. Deti milujú, keď si môžu pizzu dotvoriť samy! Takto predídete zbytočnému navlhnutiu pôvodne chrumkavého korpusu.



Super ľahký falafel s citrónovo-cesnakovou omáčkou podľa šéfkuchárky Evy Rawposy

falafel

Čo budete potrebovať na falafel:

  • 2 hrnčeky nahrubo nakrájanej mrkvy
  • 1 hrnček suchých slnečnicových semienok
  • 1/4 hrnčeka pomletých ľanových semienok (tzn. Pred pomletím 1/3 hrnčeka)
  • 1 hrnček jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice cibule nakrájanej na kocky
  • 1 strúčik cesnaku, rozotrený
  • 1/4 lyžičky keltskej morskej soli
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky kari korenia
  • 1/2 hrnčeka sezamových semienok

Falafel - príprava:
Najprv vložte do mixéra iba mrkvu a mixujte, kým nevznikne pasta. Ďalej pridajte slnečnicové semienka, ľanové semienka, cesnak a koreniny a mixujte, kým sa všetko pekne nespojí. Nakoniec prisypte cibuľu a petržlen, zotrite steny mixéra a ešte raz všetko dobre premiešajte. Premiestnite do veľkej misy a ručne primiešajte sezamové semienka. Pomocou polievkovej lyžice vytvorte z hmoty guľôčky. Tie umiestnite na sušiacu tácku a nechajte sušiť po dobu 2-12 hodín, podľa toho, ako vlhké alebo chrumkavé ich chcete mať. Čím dlhšie ich sušíte, tým budú na povrchu chrumkavejšie.

Čo budete potrebovať na omáčku:

  • 1/4 hrnčeka sušených kešu orieškov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/8 lyžičky soli
  • šťava z jedného citróna

Omáčka - príprava:
Kešu oriešky, cesnak aj soľ zomeľte v mlynčeku na kávu alebo mlynčeku na korenie tak, aby v zmesi nezostali žiadne väčšie kusy. Preložte do misy, prilejte citrónovú šťavu a premiešajte vidličkou. Túto aioli omáčku môžete ľahko premeniť v báječný dressing tak, že v mixéri primiešate ešte 2/3 hrnčeka kešu orieškov namočených v 2/3 hrnčeka vody s polovicou bio citróna. Tieto guličky falafel sú fantastickým predjedlom, dajú sa zabaliť do surových tortil, alebo nimi môžete spestriť šalát.



Vegánské zapekané jablkovo-škoricové müsli podľa Brendana Braziera, uznávanej autority v oblasti raw stravy
müsli

Čo budete potrebovať:

  • Polovicu jabĺk, nakrájaných na kocky
  • 1 hrnček bezlepkového ovsa alebo vyklíčených semien Quinoa (mrlík)
  • 1/2 hrnčeka posekaných surových mandlí
  • 1/2 hrnčeka mletých ľanových semienok
  • 1/2 hrnčeka konopnej múky
  • 1/2 hrnčeka nelúpaných sezamových semienok
  • 1/2 hrnčeka slnečnicových semienok
  • 1 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky mletých listov stévie
  • 1/4 lyžičky keltské morskej soli
  • 1/4 hrnčeka konopného oleja alebo oleja značky VEGA antioxidant & omega
  • 1/4 hrnčeka trstinovej melasy
  • 2 lyžice čerstvej jablkovej šťavy

Začíname!
Zmiešajte jablko, ovos, mandle, mleté ľanové semienka, konopnú múku, sezamové semienka, slnečnicové semienka, škoricu, muškátový oriešok, stéviu a soľ a všetko dobre premiešajte. Zvlášť zmiešajte konopný olej, melasu a jablkovú šťavu. Suché a tekuté prísady teraz riadne premiešajte dohromady. Vzniknutú zmes rozprestrite na sušiacu tácku. Nechajte sušiť po dobu 24 - 48 hodín pri teplote 46 °C. Čím dlhšie sušíte, tým bude výsledok chrumkavejší. Ak nevlastníte sušičku, môžete použiť aj rúru nastavenú na najnižšiu možnú teplotu. Nakoniec už len nalámajte na kúsky. Dobrú chuť!

  • V chladničke vydrží až 2 týždne.
  • Vystačí na množstvo 4 hrnčekov alebo 5 porcií.


Veganské ovsené chrumkavé cereálie podľa Heather Pace, autorky webu sweetlyraw.com


cereálie

Čo budete potrebovať:

  • 1 hrnček mandľovej drviny (zvyšok po výrobe domáceho mandľového mlieka)
  • 3/4 hrnčeka sušeného nesladeného krájaného kokosu
  • 2/3 hrnčeka jemne pomletého ovsa (obyčajný ovos, bezlepkový ovos alebo surové ovsené krúpy)
  • 1/3 - 1/2 hrnčeka javorového sirupu alebo surového sirupu z agáve
  • 2 lyžice filtrovanej vody
  • 1 lyžičky vanilkového extraktu (nealkoholického)
  • 1/8 lyžičky Himalájskej soli

Začíname!
Všetky prísady zmiešajte dohromady. Rozprestrite na tácky so sušiacou vložkou Paraflexx® a sušte 2 hodiny pri teplote 63 °C. Potom teplotu znížte na 46 °C a pokračujte v sušení ešte 8 - 10 hodín (alebo kým nedosiahnete tú správnu chrumkavosť), v polovici otočte a preložte priamo na sušiacu tácku.

Tip:
Ak máte radi pravidelné štvorčeky, rozotrite tenkú vrstvu na sušiacu vložku Paraflexx® a rozkrájajte na veľkosť, ktorá vám vyhovuje. Ak chcete malé chumáčiky, pridajte ešte navyše pol hrnčeka sušeného kokosu, a jednoducho nadrobte kúsky na vložku Paraflexx®. Vyskúšajte cereálie zaliate domácim mandľovým mliekom.



Karamelové brownies podľa Jasona Wrobela, majstra surovej vegánskej bio kuchyne


browniesCesto na brownies

  • 8 hrnčekov surových pekanových orechov, namáčaných 8 hodín a sušených 24 hodín do chrumkava
  • 1 1/2 hrnčeka datlí, vykôstkovaných
  • 1 1/2 hrnčeka surového kakaového prášku
  • 1/2 lyžice prášku Vitamineral Green alebo podobného
  • 1/2 lyžice prášku maca
  • 1/2 lyžičky Himalájskej soli alebo Keltskej morskej soli
  • 1/4 lyžičky prášku shilajit
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 hrnčeka bio sušené goji (kustovnica)
  • 1 lyžička vanilky
  • 1 hrnček bio pekanových orechov, rozomletých

Teplá karamelová poleva

  • 2 3/4 hrnčeka sirupu z agáve alebo kokosového sirupu alebo šťavy z artičokov
  • 1 hrnček surového kakaového prášku
  • 1 1/4 hrnčeka extra panenského surového kokosového oleja
  • 1/4 hrnčeka surového kakaového masla
  • 1/4 hrnčeka prášku mesquite
  • 1/4 č. L. Himalájske soli alebo Keltské morskej soli

Príprava brownies:
Vo veľkej mise namáčajte pekanové orechy minimálne 8 hodín. Zlejte vodu, orechy vypláchnite v čistej vode a dajte ich na 24 hodín sušiť do vašej sušičky Excalibur, kým nebudú chrumkavé a suché na dotyk. Vo veľkom mixéru pekan zmixujte na stredne veľké omrvinky. Buďte pri mixovaní opatrní, Pekan sa ľahko rozdrobí úplne a vznikne z nich pekanové maslo. Pomaly pridávajte datle, kým nie je všetko dobre premiešané. Výsledkom je ľahko vlhké cesto sa zvyšky hrubších kúskov. Do cesta pridajte kakaový prášok, Vitamineral Green, maca, morskú soľ a shilajit a premixujte. Cesto je správne prepracované, keď drží celé pohromade a kakaový prášok je v ňom dobre zapracovaný. Zmes premiestnite z mixéra do formy na pečenie a rovnomerne ju v nej rozprestrite. Pridajte bio pekanové orechy a sušené plody goji a rukami zapracujte tak, aby cesto bolo ploché, rovnomerne rozprestreté. Na 30 minút až hodinu nechajte v chladničke, potom brownies rozkrájajte do akýchkoľvek tvarov. Keď máte chuť na teplé, stačí brownies na 20 minút ohriať v sušičke Excalibur, pri 48 ° C.

Príprava polevy:
V mixéri vyšľaháme dohladka sirup z agáve a kokosový olej, pridajte zvyšné ingrediencie okrem kakaového masla a znova mixujte. Je potrebné dosiahnuť ultra jemné, hladkej konzistencie. Potom pridajte aj kakaové maslo (tuhé alebo rozpustené) a znova premiešajte. Pred podávaním umiestnite na 10 minút do sušičky Excalibur, pri 40 ° C, aby sa zmes ohriala.

  • Vystačí na 16-20 stredne veľkých brownies

Obmeny receptu:
Namiesto sušenej goji skúste machovku peruánsku, morušu, alebo čierne čerešne, nech zakúsite výživovú extra "pecku", ALEBO použite sušený organický ananás alebo mango - to bude priamo tropické tango! Skrátka experimentujte, hrajte sa!



Jablkovo-hrozienkové muffiny Chunkie Dunkies podľa Diny Lauro


Chunkie DunkiesČo budete potrebovať:

  • 1 hrnček mletého bezlepkového ovsa
  • 3 hrnčeky zmesi surových orechov (mandle, vlašské alebo pekanové orechy)
  • 1 lyžica + 1 lyžička mletej škorice
  • 1 a 1/8 lyžičky Keltskej morskej soli
  • 4 bio jablká (sladšie odrodu), dve jablká nasekan0 a dve rozmixované
  • 3/4 až 1 hrnček tekutého sladidla (javorový sirup alebo sirup z agáve)
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 1 lyžica prírodného vanilkového extraktu, nealkoholického
  • 1 hrnček hrozienok
  • 1 hrnček vlašských orechov, nasekaných
  • 1 hrnček celozrnného nepomletého bezlepkového ovsa

Začíname!
V mixéri rozsekajte orechy na čo najjemnejšiu drť, až múku. Prisypte hrnček ovsa a premiešajte. Následne primiešajte soľ a škoricu. Vzniknutú zmes premiestnite do misy. V mixéri ďalej rozsekajte na malé kúsky 2 jablká, zbavené jadier. Tie pomôžu v ceste na cookies vytvoriť tú správnu textúru. Jablká vysypte z mixéra a zatiaľ dajte na chvíľu bokom. Do mixéra dajte tentoraz sirup, kokosový olej, vanilkový extrakt a šľahajte. Primiešajte druhú polovicu jabĺk, zbavených jadrovníkov a dobre premixujte. Tekutú časť nalejte do suchej zmesi v mise. Do vzniknutého cesta pridajte hrozienka, sekané orechy, ovos a kúsky jabĺk a rukami poriadne prepracujte. Cesto nechajte asi hodinu odpočinúť v chladničke. Pomocou lyžice na zmrzlinu z cesta tvarujte kopčeky a zarovnajte ich vedľa seba na sušiace podnosy (bez sušiacich vložiek Paraflexx®) a nechajte sušiť 8 - 12 hodín pri teplote 46 °C.



Raw lasagne, ktoré chutia ako varené podľa Marie-Claire Hermans


lasagneMnožstvo zeleniny pre jednu osobu:

  • 1/2 alebo 1 menšia guľatá cuketa
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 žltej papriky
  • čerstvá bazalka na dochutenie
  • 1/2 balenie húb
  • niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
  • vetvička rozmarínu
  • 1/4 lyžičky alebo viac Keltskej morskej soli na dochutenie
  • bio extra panenský olivový olej lisovaný za studena

Na prípravu omáčky:

  • 1/2 červenej papriky
  • 2 lyžice bio extra panenského olivového oleja lisovaného za studena
  • 1/4 hrnčeka sušených paradajok (v oleji)
  • 1/4 hrnčeka kešu alebo píniových orieškov

Príprava zeleniny:
Rozkrojte cuketu priečne na dve polovice a ďalej každú polovicu nakrájajte na 5 až 6 tenkých plátkov. Plátky položte na tanier a pokvapkajte olivovým olejom. Aby plátky zmäkli, posypte ich štipkou soli. Plátky cukety nechajte hodinu odležať. Mali by dostatočne zmäknúť a vyzerať ako uvarené. Tento proces môžete urýchliť použitím sušičky Excalibur. Plátky cukety vložte do sušičky na cca pol hodiny (42 °C) a zakryte ich plastovým vekom, aby si zachovali vlhkosť.

Medzitým:
Nakrájajte papriku na menšie prúžky. Nakrájajte huby. Nakrájanú zeleninu dajte zvlášť do misiek. Pridajte čerstvé bylinky a morskú soľ. Zalejeme olivovým olejom, premiešajte a nechajte odležať 20 minút. Rozložte zeleninu na vložku Paraflexx a položte na sušiace podnosy. Zeleninu v sušičke nechajte cca 60 minút pri 42 °C (108 °F). Zelenina by mala byť dostatočne mäkká.

Servírovanie:
Položte na tanier plátok cukety. Pridajte nakrájané papriky a huby spolu s niekoľkými listami bazalky. Navrch položte plátok cukiny. Na kraj taniera naservírujte lyžicu pripravenej omáčky. Nakoniec ozdobte čerstvými bylinkami z vašej záhradky alebo nahrubo drveným čiernym korením. Pokrm môžete podávať studený alebo ho ohrejte v sušičke pri 42 °C (108 °F).

Niekoľko tipov Marie-Claire:

  • Ak chcete, môžete omáčku zriediť trochou vody pre jemnejšiu konzistenciu.
  • K tomuto pokrmu sa skvele hodí čerstvý hlávkový šalát.
  • Čím dlhšie necháte zeleninu odležať, tým viac zmäkne.
  • Tento pokrm sa hodí ako predjedlo, príloha aj ako hlavné jedlo.


Chrumkavý cibuľový chlieb podľa Matta Amsdena


cibulový chlébČo budete potrebovať:

  • 1 väčšiu žltú cibuľu
  • 2 hrnčeky mletých ľanových semienok
  • 3/4 hrnčeka kokosového nektáru alebo sójovej omáčky Nama Shoyu (* obsahuje lepok)
  • 3/4 hrnčeka bio extra panenského olivového oleja lisovaného za studena

Začíname!
Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame (môžete použiť kuchynský robot). Nadrobno nakrájanú cibuľu nasypte do misy a pridajte zvyšné ingrediencie. Zmes dobre premiešajte. Jeden a pol hrnčeka tejto zmesi rovnomerne rozprestrite na sušiacu tácku s vložkou Paraflexx. Sušte pri 38 °C po 36 hodín, po prvých 24 hodinách vyberte vložku Paraflexx. Hotový chlieb rozkrájajte na menšie kúsky. Zo zmesi pripravíte 2-3 tácky.



Cuketové chipsy s dipom Marinara podľa Kristiny Gabrielle Carillo-Bucaram


cuketové chipsyNa prípravu cuketových čipsov:

  • 2 - 4 cukety

Príprava cuketových čipsov:
Cuketu rozkrájajte na kolieska. Rozkrájanú cuketu dajte na tácku a vložte do sušičky Excalibur. Doba sušenia je na vás. Čím dlhšie necháte chipsy sušiť, tým budú chrumkavejšie. Chipsy, ktoré vidíte na obrázku, vysušených cca 6 hodín pri nízkej teplote 41-46 °C. Hotové Cuketové chipsy potom vyskladajte na tanier a vrhnite sa na paradajkový dip Marinara!

Príprava paradajkového dipu Marinara:

  • 1-2 zrelé čerstvé paradajky
  • 3 listy mangoldu vrátane listovej stopky
  • Šťava z 1/2 citróna (voliteľné)
  • 1/2 hrnčeka čerstvého koriandra
  • 1/2 hrnčeka čerstvej bazalky
  • 1/4 hrnčeka čerstvého oregana alebo tymiánu (voliteľné)
  • 1/2 červenej papriky (voliteľné)
  • Keltská morská soľ

'''Príprava dipu Marinara :''''
Všetky suroviny spracujte pomocou kuchynského robota na požadovanú konzistenciu.



Sušienky z tekvicových semienok, vlašských a pekanových orechov podľa Christy Smith


sušenkySuroviny:

  • 1/2 hrnčeka tekvicových semienok namočených vo vode po 4-6 hodín
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov
  • 1/2 hrnčeka pekanových orechov
  • 2 datle
  • 1/2 lyžičky korenia na tekvicový koláč
  • 1/4 lyžičky Keltskej morskej soli


Suroviny spracujte pomocou kuchynského robota. Výsledná hmota by sa po pritlačení mala udržať na strane nádoby. Hmotu položte na papier na pečenie a rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra. Z rozvaľkanej hmoty vykrojte kolieska. Kolieska položte na sušiacu vložku Paraflexx a nechajte sušiť v sušičke Excalibur pri 46 °C po 6 hodín. Po prvých troch hodinách kolieska otočte. Tiež môžete vybrať vložku Paraflexx a nechať kolieska dosušiť na tácke Excalibur. Presná doba sušenia je na vás. Čím dlhšie necháte sušienky sušiť, tým budú viac chrumkavé. Tieto sušienky majú pomerne dlhú trvanlivosť. Vydržia až niekoľko dní a je tiež možné ich zamraziť.

Karamelový krém s kešu orieškami

  • 1 hrnček kešu orieškov (namočenie do vody nie je nutné)
  • 1/4 hrnčeka datľovej pasty
  • 1 lyžica javorového sirupu alebo sirupu z agáve
  • 2 lyžičky prášku maca
  • 2-3 lyžice vody

Suroviny spracujte pomocou mixéra. Hmota by mala byť tuhá s jemnou štruktúrou. Zmes môžete dosladiť alebo okoreniť podľa vašej chuti. Tento krém vydrží v chladničke 3-4 dni.

Košík
Váš košík je prázdny

O sušení

Sušenie potravín pochádza zo starovekých čias, kedy bolo nutnou potrebou a nie kulinárskou lahôdkou. Moderné metódy uchovávania potravín prostredníctvom chladenia, zmrazenia, konzervovania alebo pasterizácie túto starovekú metódu sušenia potravín takmer vytlačili z nášho podvedomia. Cez všetky naše technológie skladovania potravín však zostáva sušenie jedným z najviac výživným, bezpečným, úsporným a chute zachovávajúcim spôsobom konzervácie potravín.

Ďalšie užitočné odkazy: Vodné Filtre | Odšťavovače | Obilné mlynčeky